blauwe waas

Soms moet je je huis even verlaten om thuis te komen. Soms moet je ver reizen om dat te vinden wat je het meest nabij is. Soms moet je anderen ontmoeten om weer in contact te komen met jezelf.
Zoek dan wel een plek waar je als vanzelf je aandacht naar binnen richt. Waar alles in het teken staat van de innerlijke weg. Een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt. Een plek waar je jezelf durft toe te staan je hart te openen en jezelf te zijn. Een plek waar je in eenvoudige oprechtheid kan leven.

 

 

Je kunt de oceaan niet oversteken door alleen maar naar het water te staren

Tagore

Als je je doel wilt bereiken moet je je eerst bewust zijn van je doel, omdat je anders niet op zoek gaat naar de middelen om je doel te bereiken. Als je alleen maar naar dat water staat te kijken gebeurt er niets, maar als je echt graag aan de overkant wil komen dan ga je op een gegeven moment op zoek naar een bootje!

Het geheim van Alandi

 

Diep in jezelf
waar tegenstellingen samenkomen
is de eenvoud!
 

Wat hebben evenwicht en eenvoud met elkaar te maken? Allemaal hebben wij (de staf van Alandi) heel sterk mee mogen maken hoe in het zoeken naar evenwicht tussen inspanning en overgave, prachtige dingen tot stand kwamen en nog steeds komen. Het is dit zoeken naar evenwicht tussen stilte en actie, wat je in elke activiteit van Alandi weer tegen zal komen. Het is in dit zoeken en niet in het evenwicht zelf dat de grote en kleine wonderen plaats vinden.

 

Stilte of actie?
Afwachten of ingrijpen? De aandacht naar binnen
of juist wat meer naar buiten?
Mediteren of afwassen?
Elk moment is nieuw, elk moment vraagt om een
andere balans. In het afwegen en ervaren van de
tegenpolen leer je steeds beter naar jezelf luisteren.
Je wordt steeds meer een met jezelf.
Alleen in jezelf kunnen de tegenstellingen
tot eenvoud komen!

Mailen naar Alandi ?