Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stilte Retraite

april 6 : 17:00 - april 8 : 16:30

Stilte retraite

Verken de kracht van de stilte!

Een stilte weekend is een goede gelegenheid om jezelf eens                                                           te verwennen met een gezonde dosis rust en aandacht.                                                                   Je even terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken en stilstaan bij jezelf. Ervaar het leven in het hier en nu, een weekend zonder ‘moeten’ , drukte en sociale verplichtingen of afleidingen. Ga er even helemaal tussenuit.

Het weekend geeft je ruimte en tijd, waarbij je de aandacht naar binnen kan keren – naar je ware zelf. Die stille plek in jezelf omvat een enorme zee van ruimte, waarin inzichten als vanzelf lijken te komen, vanuit een enorme bron van innerlijke wijsheid.

Stilte brengt inzicht, rust & inspiratie.

Het stilte weekend is een mooie kennismaking met mindfulness/meditatie en yoga of een verdere uitbreiding voor je beoefening.

Deze combinatie van meditaties en yoga zorgt voor een vermindering van stressgevoelens. Je krijgt handvatten aangereikt om ook in het dagelijks leven de rust in jezelf te vinden en leert om bij jezelf te blijven in de meest uitdagende situaties.

Deze stilte retraite is geschikt voor zowel beginners als voor ervaren meditatie/mindfulness beoefenaars.

Wil je meer lezen over wat een stilte retraite inhoudt, wat je kunt verwachten en hoe een stilte retraite werkt? Blijf dan verder lezen, onderaan deze pagina lees je alles over wat een stilte retraite is.

Data & kosten:

Vrijdag 6 t/m zondag 8 april 2018

249 euro (incl. btw, twee overnachtingen, alle maaltijden/drinken). Toeslag voor een éénpersoonskamer is 10,- per nacht.

Graag vóór `1 maart aanmelden!

Locatie:

Kloosterstraat 8a te Steyl, Nederland

 

Begeleiding:

Laila Visser en Pascalle Bogers

 

De groep van 10 deelnemers wordt bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Voor meer info mail dan naar laila@myserenity.nl of pascallebogers@hotmail.com

Voor aanmelden ga je naar   http://myserenity.nl/aanmeldformulier-voor-stilte-retraite/

 

 

Wat is een stilte retraite?

Op retraite gaan betekent letterlijk: je terug trekken (in stilte voor zelfonderzoek en meditatie). Meestal gebeurt dit op een stille plek in de natuur of in een klooster. Je staat letterlijk even stil, en neemt tijd voor jezelf, neemt afstand van de waan van de dag. Gewoon zijn, in dit moment, je leert volledig in het hier en nu aanwezig te zijn. Zonder afleiding, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is.

Wat kun je verwachten in een stilte retraite?

Door de stilte komen je eigen gewoonten en patronen helder                                                    naar voren. Ook kan je in stilte luisteren naar je diepste angsten, verdriet, verlangens en behoeften. Dit kan voor sommige beangstigend zijn, maar wanneer je door de lagen van weerstand en verzet heen gaat, stopt met vechten of vluchten van wat je niet wilt, maar juist bewust toe gaat laten ontstaat er vaak ruimte (en kan er opluchting komen).

In dit weekend leer je om met een beginnersgeest open te staan voor alles wat er op je afkomt, met een compassie en liefdevolle houding voor jezelf. Dan kun je vanuit liefde ervaren, kijken en luisteren naar wat er binnenin jou afspeelt. Je onderzoekt hoe jij in je dagelijks leven omgaat met het leven, hoe je lichaam en geest op dingen reageren. Deze bewustwording geeft ruimte, en die ruimte geeft je een enorme vrijheid. Je ervaart dat je keuzemogelijkheden hebt, je kan anders gaan reageren. Je bent vrijer van je oude gewoonten en patronen, open om te waarderen wat je leven hier en nu brengt.

Stilte van niet praten

De retraite vindt in stilte plaats. We beginnen de retraite samen, je krijgt uitleg, en gaan dan samen de stilte in en we sluiten het weekend ook gezamenlijk weer af.  De deelnemers praten gedurende de dag niet met elkaar. Dit voorkomt afleiding en helpt om uit je gewoontepatronen te komen. Waardoor je beter de innerlijke stilte kunt ervaren. In stilte leren we elkaar ook op een bijzondere manier kennen, zonder het gebruikelijke vele spreken. Pascalle en Laila zijn wel beschikbaar voor een gesprek als je daar behoefte aan hebt.

Wat doe je tijdens een stilte weekend/ retraite?

In dit stilte weekend krijg je de kans om te voelen hoe het is om echt stil te zijn. In je dagelijks leven is het vaak moeilijk om te vertragen of om stil te zijn. Je bent de hele dag bezig en vaak op de automatische piloot, niet echt bewust van alles wat we doen. Tijdens het stilteweekend staan we wel stil bij hoe het nu is, en hoe het met jou gaat. Door middel van verschillende activiteiten wordt je uitgenodigd om stil te zijn en je eigen innerlijke stem te horen. Je gaat terug naar jouw kern en je gaat zien waar jij nu staat in jouw leven. Door in stilte te zijn leer je opnieuw te luisteren naar jezelf, en dus naar je innerlijke liefdevolle stem.

Je gaat mediteren met meditatie technieken, waaronder mindfulness en vipassana, liggende/staande -en loop meditaties, meditaties op muziek, mindful bewegen en yoga-oefeningen. Het zijn geen zweverige meditaties maar juist meditaties waardoor er bewustwording optreedt waar je veel aan hebt in je echte dagelijks leven. Iedereen kan het leren: meditatie is niet altijd makkelijk, maar ook zeker niet ingewikkeld!

Weekend programma:

Vrijdag

16.00- 17.00 uur aankomst en ontvangst

17.00- 18.00 uur Introductie, uitleg en inachtneming stilte

18.00- 18.30 uur Avond maaltijd (soep met brood)

18.45- 19.15 uur Seva

19.30- 21.15 uur meditatie

21.15- 22.00 uur vrije tijd, avond drank, mogelijkheid voor persoonlijk gesprek

Zaterdag

6.30- 6.45 uur wakker worden

6.45-7.30 uur meditatie

7.45- 8.15 uur ontbijt

8.15- 9.15 uur vrije tijd

9.15- 10.00 uur seva

10.00- 10.30 uur koffie/thee

10.30- 12.15 uur meditatie /yoga

12.30- 13.30  uur lunch (warme maaltijd)

13.30- 14.30 uur seva voor de halve groep

14.30- 15.00 uur koffie/thee

15.00- 17.15 uur meditatie / yoga

17.30- 18.15 uur avondmaaltijd

18.30- 19.15 uur seva voor de halve groep

19.30- 20.30 uur meditatie

20.30- 22.00 uur vrije tijd, avond drank en mogelijkheid voor persoonlijk gesprek

 

Zondag

6.30- 6.45 uur wakker worden

6.45-7.30 uur meditatie

7.45- 8.15 uur ontbijt

8.15- 9.15 uur vrije tijd

9.15- 10.00 uur seva voor iedereen (kamers opruimen)

10.00- 10.30 uur koffie/thee

10.30- 12.15 uur meditatie /yoga

12.30- 13.30  uur lunch (warme maaltijd)

13.30- 14.30 uur seva voor iedereen

14.30- 15.00 uur koffie/thee

15.00-16.30 uur meditatie en afsluiting

16.30 uur vertrek naar huis

 

 

Verblijf

De sfeer en het verblijf zijn intiem en eenvoudig. De retraite vindt plaats in een klooster. Je hebt elke dag vrije tijd waarin je de mogelijkheid hebt om de omgeving te verkennen. Deelnemers delen slaapkamers (2-persoons of je kunt kiezen voor een 1-persoonskamer met een meerprijs van 10,-per nacht), er zijn gedeelde douches / wc’s. Daarnaast help je mee met schoonmaken (in beurten), dit wordt seva genoemd.

Alle maaltijden worden vers voor je bereid. Lekker, gezond en vegetarisch. Er wordt natuurlijk ook rekening gehouden met allerlei allergieën, en diëten.

In de retraite leer je veel over meditatie, mindfulness en jezelf. Genoeg om ook in je dagelijks leven te blijven oefenen. Door de retraite biedt jij jezelf de kans om op een andere manier naar je leven te kijken, te ontspannen en innerlijke vrede te ontdekken.

Ervaar de kracht van de stilte!

Gegevens

Begin:
april 6 : 17:00
Einde:
april 8 : 16:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://myserenity.nl/stilte-retraite/

Wilt u alleen informatie over dit programma, vul dan onderstaandformulier in.


Wilt u voortaan de nieuwsbrief van Alandi ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.