Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

leergang “In het midden van de stroom” blok III

25 augustus 2017 : 19:30 - 28 augustus 2017 : 16:30

In het midden van de stroom        blok 3

  Luisterend naar de stilte van je wezen vind je van nature de genezende stroom van het midden

Leven is beweging en ieders levensbeweging tendeert naar karakteristieke patronen. Het is een belangrijke wetmatigheid dat elk patroon de neiging heeft om zich in al vastere vormen uit te drukken, net zoals een rivier haar bedding al dieper uitslijt. De eenzijdigheid die daardoor ontstaat, beperkt de vrijheid van de levensenergie waardoor ziekte kan ontstaan.

De algemene remedie tegen de ontwikkeling van eenzijdigheid is steeds weer leeg worden, steeds weer onthecht raken van het bekende en het tegendeel van de eenzijdigheid er bewust bij betrekken. Dan kom je in het midden van de stroom waar de levensbeweging haar natuurlijke intensiteit en ritme krijgt. Meditatie kan hier een geweldige rol in spelen. Tijdens de leergang wordt daarom veel aandacht geschonken aan het ontwikkelen van een eigen vorm van meditatie.

 Aangesloten op ‘het geheugen aller tijden’

Ayurveda, de Indiase geneeskunst, onderscheidt vier staten van bewustzijn: waken, dromen, slapen en Turiya. ‘Turiya’ betekent eenvoudig ‘de vierde’. Deze vierde, meditatieve staat van bewustzijn wordt beschouwd als de meest helende staat van zijn. In het waakbewustzijn wordt de levensstroom steeds begrensd door de veilige kaders van de ons bekende, mentale werkelijkheid. In Turiya worden deze kaders al meer losgelaten waardoor je intuïtie klaarwakker wordt. Je raakt direct aangesloten op wat het ‘geheugen aller tijden’ wordt genoemd. In de leergang leer je bewust in die vrije, open ruimte te bewegen.  Eigenheid is heelheid

Volgens de Yogasutra’s is gecenterd zijn in de stralende    intelligentie van het innerlijk vuur, de belangrijkste conditie  voor gezondheid. Naarmate je meer in je eigen vaarwater  komt, verbetert niet alleen je spijsvertering maar kom je op  alle levensgebieden meer tot je recht. Ieder heeft daarbij een eigen vertrekpunt. De ene mens is wat onderkoeld, stil of teruggetrokken; de ander reikt juist iets te verhit uit. De een ziet alles wat somber in, een ander is juist te positief. Zo laat ieders patroon zich beschrijven in kenmerkende  tegenstellingen. In de stilte van je wezen word je je bewust van de onderliggende drijfveren hierin en vind je vanzelf weer het midden van de stroom . We zullen zien dat het midden zich alleen toont als zowel je zonzijde als je schaduwzijde er helemaal mag zijn. Dit midden is niet een vast gegeven maar is dynamisch en persoonlijk.

Het vraagt om:

–  de erkenning van de eigen inspiratie en de eigen pijn

–  een eigen vorm van meditatie en lichaamsbeweging

–  eigen harmoniserende intenties, beelden of klanken.

  Een afwisselend programma

  •  De retreats zullen bestaan uit een afwisselend programma van meditatie, beweging, sharing, dromen delen, theorie,  klank, visualisatie, creatieve impulsen, healing, seva en stilte.
  • De leergang omvat drie retreats van vrijdagavond (19.30 uur) tot en met maandagmiddag (16.30 uur).
  • Data: 21-24 april, 9-12 juni en 25-28 augustus.
  • Als je wilt, kun je gedurende deze periode een consult/aurareading afspreken in Soest.
  • De retreats worden gegeven in de zuivere en gastvrije atmosfeer van Alandi Retreat Site, Kloosterstraat 8a, 5963 CB te Steyl (bij Venlo).
  • Voor meer informatie over Alandi zie www.alandi.org

De kosten voor de leergang zijn €975 (inclusief verblijfkosten).

Het nieuwe boek van Klaas-Jan, ‘Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’ (verschijnt voorjaar 2017), zal als leerboek worden gebruikt.

De leergang wordt begeleid door Klaas-Jan van Velzen  (docent spirituele therapie, ayurvedisch therapeut en socioloog). en  Ank Brandsma (aurareader en kunstzinnig therapeut) Zij hebben samen een praktijk voor Yoga, Ayurveda en Aurareading: de Wilde Roos te Soest (zie www.wilderoos.nl).

Voor informatie en opgave: Speenkruidstraat 79, 3765 AB te Soest, 035-6022680, ayurveda@wilderoos.nl

Gegevens

Begin:
25 augustus 2017 : 19:30
Einde:
28 augustus 2017 : 16:30
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
,

Wilt u alleen informatie over dit programma, vul dan onderstaandformulier in.


Wilt u voortaan de nieuwsbrief van Alandi ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.